21. november 2008

Nordnorsk scrappeglede

I oktober i år var det endelig klart for et etterlengtet scrappetreff i det kalde nord. Jeg har lenge ønsket å vise litt fra disse flotte treffene, med arrangører som virkelig legger sin flid i å lage i stand flotte treff også for oss nordboere. Det er få fysiske scrappebutikker her oppe i nord, så om man skal få til litt sosial scrapping her oppe, må det ildsjeler til. Og ildsjeler har vi heldigvis. Jeg måtte dessverre melde avbud til dette treffet, pga syke barn, men jentene som sto bak treffet har vært så greie å dele noen erfaringer med oss likevel.

Litt om de flinke jentene bak happeningen;
Hege Hammer Bech, alias HegeHB. Hun er tobarnsmor, sykepleier og en ivrig scrapper og kortlager som er å finne på diverse scrappeforum her i landet.
Katrine Nysted, alias Kanys, er også tobarnsmor. Hun jobber som lærer og er hekta på både scrapping og kortlaging. Her er deres historie:

Som aktive brukere av forskjellige scrappeforum, har vi ofte sett misunnelse på alle de treff som arrangeres der sør. Ideen til å arrangeretreff selv, kom etter et flott treff i Tromsø okt 06, i regi av Pastell. Allerede i bilen hjem begynte planleggingen av et mer lokalt arrangement. For å prøve å nå ut til flest mulige annonserte vi det på de ulike forumene. Og responsen lot ikke vente på seg. I april 07 var Setermoens første scrappetreff en realitet. 22 damer var fornøyde etter en flott scrappelørdag, og etterspørselen var stor etter nytt treff. I sept 07 arrangerte vi et nytt treff med samme suksess.

Etter et års pause var vi veldig sugne på å møtes igjen. Karin Elisabeth Skogmo, eier av Scrap o hoi (en lokal scrappebutikk) ønsket å være med i planleggingen. Denne gangen bestemte vi oss for ikke å ha begrensing på antall påmeldte og sette av hele helga til scrapping. Nok en gang annonserte vi flittig på de ulike forumene, samtidig som vi også hengte opp plakater på butikkene i nærmiljøet.

Målet vårt er å samle flest mulige som deler vår hobby. Kanskje kan vi også fange opp noen som har vært nysgjerrige. Som de svært skravlesyke og scrappegale damene vi er, ønsket ikke vi å bruke tid på matlaging og lignende. Vi vil delta sammen med de andre og ha det gøy. Derfor gjør vi det enkelt og rimelig. Det koster 50,- å delta. Dette dekker kaffe, te, kjeks, frukt og husleie. I tillegg organiserer vi felles bestilling av pizza. Utover dette ordner hver og en seg selv.

Underveis denne helga fikk deltakerne også forsøke seg på noen oppgaver vi hadde laget. Heftet inneholdt seks oppgaver med 3 oppgaver for LO'er og tre kort- oppgaver. Dette ble sendt ut noen dager i forveien slik at det var mulig å planlegge hvilke bilder og stempeltrykk man ville benytte. Selve oppgaven skulle løses på treffet. Det var frivillig om man ville delta, og vi valgte å premiere ved hjelp av loddtrekning. Dette gjorde vi fordi vi også ville at nybegynnere skulle ”tørre” å forsøke.
Premiene til oppgavene ble sponset av:
TreL, Scrap o hoi, Scrapworld, Scrapp og lapp, Stempelglede, Ica Bardu, Hobbyhjørnet, Bardufoss Libris og Bardufoss Foto.

Siden vi også er så heldige å ha en liten lokal butikk flyttet Karin Elisabeth Skogmo butikken sin, Scrap o hoi, og rigget den til i lokalet, så deltakerne hadde mulighet til å kjøpe produkter i løpet av helga. Dette ble godt mottatt av deltakerne og Karin Elisabeth synes det var en flott måte å markere sitt ett års-jubileum på.


Interessen for treffet var enorm. Da helga nærmet seg var påmeldingslista lang. Hele 51 damer hadde meldt sin ankomst. Fra Narvik og Harstad i sør til Storfjord og Tromsø i nord møttes en gjeng hyggelige damer for å tilbringe mange timer sammen. Og gjett om vi koste oss!! Timene fløy av gårde og det ble produsert utrolig mye fint i løpet av denne helga.

Det ble også avholdt tre inspirasjonskvarter. Her hadde vi engasjert noen av deltakerne til å dele tips og teknikker med oss andre. Tema var maling med distress Ink, bruk av sterke farger i scrapping og å lage egen bling ved bruk av embossing.Takk til Mette Bull, Carrin Sofie Wilhelmsen og Anita Berg.

Søndag kåret vi helgas beste bidrag ved hjelp av avstemning. Her valgte deltakerne selv hvilket bidrag de ville ha med. Vinneren ble Carrin Sofie Wilhelmsen med denne flotte doble LOen.

Vi takker Hege og Katrine for et supert innslag.

3 kommentarer:

Carrin sa...

.....oi?
Denne var jeg overhodet ikke forberedt på! *knis* Så hyggelig da! Setermoen treffene og jentene bak disse fortjener all verdens skryt! Disse treffene sliller i en heeeeel egen klasse!

Gleder meg til neste gang!
;)

HegeHB sa...

Så moro at dette kom med her på scrappehuset! Vi får håpe det ikke blir for lenge til vi får til et lignende treff:)

meebu sa...

Så kult da...;)))
Ja all honør til jentene som trør igang sånne treff her nord. Virkelig bra jobba:)) Ser frem til neste treff allerede. Men no e det julekort kveld snart og håper det e mange som kan komme. Eg skal ihverfall;))