11. februar 2009

Lyst på en utfordring ????

I dag tar vi en titt på de norske utfordringsbloggene. For i tillegg til alle de utenlandske, begynte det en gang i 2007 å titte fram noen norske.


Den aller første var Scrappedugnad, på folkemunne; Dugnaden. Dugnaden ble startet av Xstine, Majamor, Smultringunn og Ania, i tillegg hadde de med seg noen jenter til som en del av Design Teamet. Dugnaden hadde flere kule gjester som Celinè Navarro og Kerry Lynn Yeary. Men mange gode ting har en ende og etter rundt 8 mnd på nett, ble dessverre Dugnaden lagt ned.


Men før det skjedde hadde en annen utfordringsblogg sett dagens lys; ScrappeMania. Heidi og Xtina er ildsjelene bak, og sammen med 5 jenter til, kom Mania i gang i slutten av mai i fjor.


Mania hadde på den tiden 3 faste oppgaver hver måned; Et lite ord, scRappen og gjestedesigner. Etter nyttår ble gjestedesigneroppgavene fjernet og nå er det to månedlige oppgaver. Et lite ord er så enkelt som det høres ut som;) Tittelen på LOen må inneholde et gitt ord. I scRappen skal man scraplifte en LO som DT har funnet, men en scRapp er myyye friere enn en vanlig scraplift, her gjelder det først og fremst å bli inspirert til å lage noe eget.


I januar ble Design Teamet på ScrappeMania utvidet og nå er det 11 dyktige jenter som inspirerer dere hver måned.

For ikke lenge siden dukket Scrapping the Music – på norsk opp.

Bloggen ble startet av en gjeng jenter fra Hedmarken, som visstnok har det mye moro utenfor bloggen også. Bloggen er lillesøsteren til Scrapping the Music, og utfordringene går ut på å bruke en sang, enten tittelen eller en annen tekstlinje fra sangen som tittelen på din LO. Og med – på norsk, så skjønner du at her gjelder norske sanger, og noen svenske, kanskje? Det er lov å bruke dialekt om det skulle passe bedre. Man kan delta med både LOer og kort. Hovedmålet er at du skal bli inspirert til å scrappe.
Det kommer en ny utfordring annenhver onsdag. I tillegg så kommer det ofte Bonusutfordringer.


Sukkersøtt er utfordringsbloggen for kortlagere, bloggens ildsjel erAnita og sammen med et dyktig DT viser de deg de lekreste kreasjoner når det kommer til kort.

Her finner man garantert inspirasjon når det butter på kortfronten, som det ofte gjør hos noen av oss i hvert fall. Sukkersøtt har gjestedesigner, skisseutfordring og "ukens søteste".


ART Pieces er en ATC utfordringsblogg. Utfordringene her blir lagt ut hver tirsdag. Dette er basert på en kortstokk, altså 52 kort, like mange uker som det er i et år. De startet opp i uke 2009 og på slutten av året har du fått en helt spesiell kortstokk som du kan se igjennom og finne inspirasjon i. Små biter kunstverk med forskjellige teknikker, tema og tanker bak.I tillegg til utfordringene blir det swap, bytting av ATC'er med tema, for som navnet Artist Trading Cards sier, er de egentlig for å bytte eller gi bort.


Om ikke dette skulle være nok, kan dere titte innom her på ScrappeHuset, vi har en gjest hver måned som utfordrer leserne, samt at vi oppfordrer til å bruke produkter fra Månedens sponsor hver måned.


Alle bloggene har fått med fantastiske sponsorer, og premiene er deretter! Og i tillegg til de faste utfordringene kommer det noen ekstra innimellom, samt blogcandys og annet moro! F.eks. på Mania når et DTmedlem har bursdag! Det lønner seg å titte innom!

1 kommentar:

Marianne Hope sa...

Så gøy at dere har skrevet om de forskjellige norske utfordringsbloggene. Fint å kunne lese om alle sammen på ett sted og se hvem som står bak.