11. mai 2009

Freestyle-scrapbooking

Som de fleste av dere sikkert har fått med dere, har vi på Scrappehuset valgt presentere ulike scrappestiler i de nærmeste mnd. Vi har har allerede blitt kjent med clean-and simple-stilen, og har nå beveget oss over i enda mer ukjent terreng. Til Freestyle!
Freestyle er lekenhet.
Freestyle er lov til å være barnslig.
Freestyle er å ha det gøy!

Det var noen av de svarene jeg fikk av stilen da jeg ba scrappere som har gjort seg bemerket med sin freestyle-stil om å karakterisere freestyle.

Jeg fikk også med noen grunnleggende freestylescrapping-tips på veien.

o Lek og ha det gøy
o Våg å bruk sterke farger og store kontraster.
o Våg å bruke ting som ikke er beregnet til scrapbooking
o Våg å ikke følge bestemte trender
o La deg inspirere av barndommen; av tegneserier, figurer, godteripapir og andre morsomme lekende fenomener.
o Bruk håndskrift. Det gjør ingenting om det blir både skjevt og skakt, det gjør bare resultatet kulere.
o Bruke ulike fonter i ulik størrelse og ulik farge. Det setter et kult preg på LO'en.
o Ta i bruk tegne –og maleferdigheter; eller mangelen på sådan. Det gir et personlig preg, og man trenger ikke være flink til å tegne for å bruke drodling på LO’er. Drodling er mer enn swirler, vet dere.
o Lim underveis, det gjør prosessen mer spennende!

Mange typiske freestyle-scrappere scrapper hovedsakelig BOM, men det er fint mulig å bruke denne lekne stilen i barnealbumene også. Hva passer bedre, sånn egentlig?!

Jeg har vendt nesen mot utlandet denne gangen. Det er egentlig ikke så ofte jeg gjør det, da jeg finner så uendelig mye inspirasjon blant norske scrappere. Likevel har jeg en freestyle-favoritt jeg bare må vise dere. Se disse flotte og morsomme LO'ene, laget av den fantastiske Debbie Jewell.

Men det er ikke bare i utlandet det skjer!

Et lite søk i norske scrappeblogger, førte meg til Carina.

Carina er kjent som en av de kreative på scrapping.no, og er en scrapper som mestrer alle stilarter, også freestyle. Et besøk i bloggen hennes anbefales virkelig. Se bare her!


Stadig flere produsenter hiver seg på en leken og fargeglad scrappetrend. Små monste, regnebuer, tegneseriefigurer og små hus og hytter.Se bare her, hva vi fant hos noen av våre sponsorer? October Afternoon, Hambly, Cosmo Cricket, Prima, SassafrassLass, 3ndyPapir, American Crafts og FantsyPants har alle morsomme papirer med spreke farger og spennende mønstre.
Ta en titt hos våre sponsorer, så finner du garantert noe som faller i smak.Så hva venter du på? Finn frem tusjer, maskeringstape, drodleblyanter, farger, mønsterark som ikke egentlig passer sammen, gamle hårspenner, klistremerker, gammelt stæsj du ikke vet hva du skal gjøre med og alt annet du måtte ønske..og våg å prøve deg frem. Her finnes det ingen regler på hva som er lov og ikke lov. Annet enn at du må love å ha det GØY når du holder på!

5 kommentarer:

Francielle sa...

NÆHHH så sinnsykt kult! carina er fra nå av en av mine mange favoritter! Gurimala så leken hun er! :) tihihih denne mååååå jeg bare være med på! Men først...en tur i parken for å hente litt ideer!

Francielle sa...

her kommer mitt bidrag! Jeg må innrømme at jeg synes denne stilen er vanskelig altså...men jeg prøver meg...

her er den

Monika sa...

Freestyle er en knallgøy scrappestil, så denne må jeg jo bare være med på!!
Mulig jeg tar litt av kanskje, men jeg koser meg så at jeg ikke klarer å slutte *hihi*

Her finner dere mitt bidrag :)

Marianne-db sa...

Her har jeg prøvd meg fram. Har ikke prøvd freestyle før, men det var gøy!

http://marianneshobby.blogspot.com/2009/05/scrappehuset-tema-freestyle.html

Anonym sa...

No hablaba esto. http://nuevascarreras.com/tag/cialis-generico/ comprar cialis Magnifico messaggio, interessante per me:) [url=http://nuevascarreras.com/comprar-cialis-es/ ]cialis precio argentina [/url]