29. november 2009

HERITAGE med Gine Silveira

Vi har jo som kjent skrevet om de ulike scrappestilene hver måned i lang tid nå. Denne måneden skulle vi egentlig hatt Heritage, men har valgt å gjøre ting litt annerledes siden dette er måneden før jul. Men, vi føler at vi må følge opp det vi startet på så litt heritage skal dere få.

Og hvem annen enn Gine var det naturlig å spørre hva gjelder heritage, ingen som vi vet om i alle fall.
Gine er en av de vi vet som har scrappet utrolig lenge - er litt usikker på akkurat når hun startet, men rundt 1998 er ganske så sikkert. Hun er egentlig fra vårt kjære Norge, men er gift og har tre barn og bor i solens paradis Florida i USA. Her bor hun sammen med mannen og deres tre barn.

Hun jobber i en kjempestor scrappebutikk som heter Paper Niche - så hos henne er det scrapperelatert hele døgnet - heldiggrisen :) I denne butikken er Gine og DT-medlem og holder en masse kurs.

Gine er og DT-medlem og administrator inne på det rosa forumet Scrapbook Express. Her har hun vært medlem siden 2004 og aktiv DT-medlem siden 2006.

Scrapbook Express er et av de eldste scrappeforumene i Norge - dette ble startet for snrt 6 år siden av Marit Moen med stor hjelp fra hennes søster Bente Moen. Dette har frem til i fjor vært et forum og en nettbasert butikk. Butikken der inne er nå nedlagt, men forumet består. Et lite og veldig koselig forum med stor takhøyde.

Gine er som sagt kursholder og utrolig kreativ og oppfinnsom med hva hun lager. Vi er så heldige å få lov til å dele en tutorial på en liten blomst som hun har laget av papir, men etter endt tutorial så ser det ikke lenger ut som papir.

Det du trenger for å lage denne blomstene trenger du noe restepapir, edgescraper (eller saks), ink, sirkel punsj (du kan og klippe for frihånd), crackle accents, malerkost, nål og tråd og noen perler eller lignende til pynt.

Brett et avlangt papir som vist på bilde 1, først langs midten og så i 3 - du har nå 6 lag med papir. Kutt blomsterbladene som vist på bilde 2 og du sitter nå igjen med 6 stk. kronblader. Skrap opp kantene med edgescraper e.l. og ink kantene før du bretter bladene som vist på bilde 4.

Gine har valgt å bruke bare 5 av bladene for å lage denne blomsten. Punch ut eller klipp 3 stk. sirkler. Bruk edgescraperen på disse og kantene. Klipp så små snitt i den største sirkelen. Nå er alle deler klare til å sys sammen. Begynn med blomsterbladene og sirkelen på toppen lagvis fra størst til minst. Sy inn perlen i midten til slutt.
Dekk så hele blomsten med Crackle Accent og dytt bladene lett mot midten av blomsten. Dytt deretter kantene av sirkelen inn mot midten av blomsten. Du finner nå ut at papir er supert å jobbe med når det er vått av Crackle Accenten.

Her ser dere et kort som Gine har laget med bruk av en slik blomst dere har fått tutorioal på.
Lekker eller ????
Tuuuusen takk Gine for en super tutorial på en utrolig lekker blomst.
Og om dere har lyst til å lage enda flere blomster har Gine akkurat lagt enda en tutorial i bloggen sin - når den er fulgt så sitter dere igjen med en blomst i canvas. Ta dere en titt i bloggen hennes så ser dere :)

Og litt om heritage. Dette er en stil som ligner veldig på vintage, men særpreget for denne stilen er at det er realtivt mørke farger som settes sammen til en helehet som sier heritage. Heritage er jo gammelt og arvelig sånn rett oversatt. Gine er som sagt et unikum på å benytte denne stilen og for mange er heritage kanskje blitt en GineStil :).
Det er mye inking og mye riving sammen med de mørke tonene på arkene og pynten som går igjen når det gjelder heritage.
Vi har plukket ut noen av herlighetene til Gine fra hennes velfylte galleri - vi anbefaler dere å ta en titt i bloggen hennes for her finner dere et hav av skatter og ideer.
Her er noen av kunstverkene til Gine. Se og nyt og kos dere.Og i dag er det den aller første søndagen i advent for 2009 - kos dere alle sammen med denne dagen og vi ønsker dere alle en riktig så hyggelig søndag.

2 kommentarer:

Vibeke sa...

Wow - dette var så bra Gine!! Tusen takk for at du stilte opp på dette!! Du er en mester i heritage:)

linn kristine sa...

Skikkelig stilig blomst! Flott artikkel. :D