12. november 2009

Hvordan fargelegge med promarkers

Vi beklager at artikkelen kommer sent. Men på grunn av sykdom ble det dessverre sånn denne gangen. Men den som venter på noe godt....! ;D

Dette med å fargelegge stempler er vi ikke så gode på selv, men vi har veldig lyst til å lære og sikkert ikke alene om det.

Derfor har vi tittet litt rundt og vi fant en av mange superdyktige stempelfargere - nemlig Anne Smith - og vi spurte så pent vi kunne om hun ville lage en tutorial til oss og hun sa JA med en gang hun. Så her kommer den - en utroig detaljert og superflott tutorial. Kos dere sammen med Anne og fargene hennes.

Da skal jeg vise dere hvordan jeg fargelegger med promarkers. Det er morsomme tusjer å jobbe med, og når fargene er ”våte” er det enkelt å blande dem. Man fargelegger i små sirkelbevegelser, og må huske at de lyse fargene ”dominerer” de mørke. Dette er alkoholbaserte tusjer, så det er viktig å bruke vannbasert stempelpute, som f.eks distress ink.


Til denne tutorialen har jeg valgt dette fine trykket.
Og jeg har plukket ut disse fargene.Blush, Pastel pink, Pastel blue, Cornflower, Blue pearl, Sky blue, Satin, Warm grey 1, Warm grey 3,Mustard, Sandstone, Cinnamon, Meadow green, Forest green, Marsh green, Dusky rose, Pale pink og Ivory.


Jeg starter med hudpartiene, og bruker fargen ”Blush”.


Mens fargen ”Blush” fortsatt er fuktig, legger jeg på fargen ”Pastel pink” der jeg vil ha gløden…

Deretter tar jeg fargen ”Blush”, og farger over igjen…


Så starter jeg med buksa, og begynner med å fargelegge hele med den lyseste fargen, ”Pastel blue”

Deretter tar jeg ”Cornflower” og legger på der jeg vil ha mørkere nyanse. Og ”Blue pearl” der jeg vil ha de mørkeste områdene.
Så går jeg over hele buksa igjen med den lyseste fargen, ”Pastel blue”…
Så er det genseren sin tur, og jeg begynner med å legge fargen ”Satin” over hele.

Så tar jeg ”Warm grey 1” og legger der jeg vil ha mørkere partier.

Går over med ”Satin” og legger så ”Warm grey 3” på de mørkeste partiene. Og går over hele genseren med den lyseste fargen, ”Satin” igjen. Dette for å jevne ut overgangen fra de mørkere fargene.
Da er det håret, og jeg starter med ”Mustard” der jeg vil ha den lyse skyggen.
Farger så resten av håret med ”Sandstone”.

Jeg legger på litt ”Cinnamon” på de mørke partiene, og går igjen over med ”Sandstone”.
På skoene tar jeg ”Sandstone”, med litt ”Cinnamon” i kanten. På gresset og blomsterbladene dekker jeg først med ”Meadow green”, og streker opp litt inni med ”Forest green” og ”Marsh green”, før jeg igjen farger over hele med ”Meadow green”.
Blomstene farger jeg helt med ”Pale pink”, før jeg legger litt av den mørkere ”Dusky rose” innerst på kronbladene. Legger litt ”Sky blue” på lappene på knærne, med litt ”Cornflower” over. Skygger til slutt rundt motivet med ”Ivory”.

Nå har dere fått en innføring i hvordan dere gjør det, nå er det bare å sette i gang på egen hånd. Det skal iallefall jeg. :D
Ha en fin dag! :)

11 kommentarer:

Gladie sa...

Å, sukk - så lekkert! Super tutorial - det med å legge farge over farge over farge var elegant :) Nå har ikke jeg så mange farger, men ble i alle fall inspirert til å hente frem de jeg har. :)

Jorunns kortglede sa...

Takk for et veldig bra tutorial. Dette var lekkert, men hadde det bare vært så enkelt... Får bare trene,trene og atter trene:)

GryA sa...

Superfin tutorial! Denne skal jeg "spare". Foreløpig har jeg vel nok med å øve med alkohol ink. tror jeg.

Tessa sa...

tusen takk!

Therese sa...

Så flott forklaring!!!

Mariann (mais) sa...

Å så flott forklaring, tusen takk...Nå fikk jeg lyst til å prøve promarkers...Spørs om hvordan det kommer til å gå. Det trengs vel endel trening vil jeg tro.
(har veldig lyst til å ønske meg slike tusjer, helt klart!)
Du er veldig god på fargelegging, Anne.

Hanna sa...

Supert kurs det her:) Har noen slike tusjer som må hentes frem igjen ser jeg:) Tusen takk for inspirasjonen Anne:)

Heidi sa...

WOW!!!! Super tutorial!!!!

Diddij sa...

Skikkelig nydelig farget Anne :)

Siv Anita Karlsen sa...

You made my day!!! Jeg har letet kjempe lenge etter en slik forklaring. Nå kan jeg farglegge med glede. Tusen takk!

MacNina sa...

Takk for tutorial. Har lenge tenkt å kjøpe Promarkers tusjer, men tenkte at det ble for vanskelig. Kanskje jeg tar sjansen nå :)

God jul!