22. februar 2011

Onlinekurs hos Stash To Treasure

Onlinekurs er etter min mening Internettgudenes gave til den scrappende kvinne. Det er genialt for oss som bor milevis vekk fra nærmeste scrappebutikk eller andre steder hvor scrappekurs holdes, det krever som regel ikke at man er nødt til å sette av et spesielt tidspunkt til kurset, og man kan godt være iført sine slitte yndlingspysjamasbukser og en rufsete singlet mens man gjennomfører det :D

Jeg ble spurt om jeg ville prøve ut en av onlinekursene hos amerikanske Stash to Treasure, og det sier man jo ikke nei til. Stash To Treasure er en side som ble startet av Alyssa Mc Grew og Erica Weinstock, sistnevnte fra Your Scrapbook Stash. Hver måned kommer et nytt onlinekurs, og for $5 om måneden (altså omkring 30 kroner) kan man abonnere på disse kursene. I tillegg har man muligheten for å kjøpe kits til hvert kurs, eller man kan selvfølgelig velge å bruke det man har.

I posten fikk jeg tilsendt dette nydelige kurskit'et fra Your Scrapbook Stash, bestående av papirer og pynt fra Glitz Design, og alfabet fra Sassafras Lass. Av og til er det så utrolig deilig å få et kit, og få vite at det er det man skal bruke, så slipper man helt for å tenke selv, og man kan bare hengi seg til den kreative delen.


Kurset jeg skulle være med på bestod av hele tre prosjekter, og het "Going Green For Spring". De tre prosjektene var en layout, en table centerpiece (kan vel best oversettes med borddekorasjon tror jeg) og en garland (dette vet jeg overhodet ikke hva jeg skal oversette med, men når du ser bildene forstår du hva jeg mener). Fokuset var å bruke det man har liggende rundt omkring av emballasje og annet snacks som kan brukes til scrapping.

Det første jeg gikk i gang med, og som jeg syntes var det mest spennende og inspirerende av de tre prosjektene, var borddekorasjonen. Jeg synes dette var en utrolig tøff måte å bruke emballasje fra Primapynt! Her ser du orginalen:

Jeg lager sjelden scrappede prosjekter som kun er til pynt, og ikke har bilder, og bestemte meg derfor hurtig for at jeg ville lage et slags minialbum ut fra denne idéen. Jeg hadde nettopp fått mitt Fuji Instax kamera, og syntes det ville være stilig med et lite album med et bilde av hvert av medlemmene av vår lille familie. Til hvert av prosjektene var det laget fire videoer med forklaringer, men jeg kikket i grunn mest på bildene. Litt fordi jeg synes å kikke på bildene var en fin måte å bli inspirert på, men også fordi jeg har en litt treig pc som gjorde det vanskelig å se disse uten at det ble mye hakking. Jeg hadde en pakke med røde lollipops fra Prima, og valgte å la de bli sittende på den orginale emballasjen som pynt som både gir en deilig klatt farge og ikke minst litt dimensjon. Slik så mitt resultat ut:


Så var det layouten. I instruksjonsvideoene til denne viste hun flere forskjellige måter å lage layouten på, med forskjellige temaer. Bakgrunnen har hun laget av kork, og ellers har hun brukt litt hyssing og rester fra arkene:

Igjen ville jeg bruke en av bildene tatt med mitt Fuji Instax, og da er lettersize (8,5"x11") en finfin størrelse å scrappe i. Jeg ble inspirert av bruk av sirkler, utklippede figurer og arkrester. Jeg rev og punchet litt, og så ble resultatet slik:


Det siste prosjektet var dette:


Som sagt tidligere, så er ikke jeg så god på dette med å scrappe ting det ikke er bilder på, og som kun skal brukes til pynt. Ikke har jeg en stansemaskin heller, som ville gjort utstansningen av disse søte husene til en lek, men skal i stedet laste ned en PDF-fil fra kurset, printe ut og bruke som sjablong. Jeg synes dog det var et stilig prosjekt, og veldig kreativt, og tenker at dette er noe jeg kan lage sammen med min eldste datter.

Jeg ser mange muligheter her. Kanskje lage en slik neste gang vi skal feire bursdag, med navnet til bursdagsbarnet og kanskje bilder? Påsken er jo heller ikke så langt unna, man kan jo fint lage dette som et hyggelig påskeprosjekt. Som sagt tidligere er jo nettopp det en av de geniale tingene med et onlinekurs, man trenger ikke sette et fast tidspunkt av til å lage det. Jeg har lagret PDF-filene med sjablongene, og sett videoene med instruksjoner, og så skal det nok komme et tidspunkt hvor jeg vil prøve meg på dette.

På hjemmesiden finnes det et forum hvor du kan stille spørsmål, en blogg som oppdateres jevnlig, under "Classes" finner du de forskjellige kurs du kan få tilgang til, og under "Extras" noen bonustips til hvordan du kan bruke kitsene dine.

Har du noen spørsmål om disse kursene, er du velkommen til å poste de i kommentarfeltet eller sende oss en mail. Kan ikke jeg svare, videreformidler jeg spørsmålene til Stash To Treasure. Hvis du har noen generelle spørsmål om onlinekurser, skal du selvfølgelig også bare rope ut :) Jeg hadde det i alle fall gøy med dette, av og til er det bare godt å få inspirasjon fra andre steder enn man pleier!

10 kommentarer:

Desirée-ScrapDees sa...

what a lovely creations you've made!

Torill sa...

Så stilig det ble!!!
Digger minialbumet ditt!!

bestevenn sa...

Så utrolig flott dette ble. Morsomme ideer.

Elisabeth sa...

steike bananas så mye lekkert! tar av meg hatten jeg..... :o)

Marlene sa...

Kjempe mye flott her! Kitèt var jo bare i herlige farger.

Garland = girlander på norsk. Måtte tenke litt på den før jeg kom på hva det het. :)

Ha en fin dag.

Heidi sa...

Skønne designs du har fået lavet :)

Jean sa...

Eejjjj nogle fede og smukke ting du har fået lært at lave, må være et meget spændene og lærerigt kursus så lækre ting du har fået ud af det...
Tak fordi du deler :)

Vibeke sa...

For et utrolig kult kurs!!! Utrolig stilig det du har laget!!:)

Maggie sa...

Så kule ting du har laget! En ting jeg lurer på er hvor mye det vil koste å få tilsendt et kit?
Onlinekurs er en bra ting, har selv god erfaring fra flere, bl.a. art journaling og bokbinding.

Bente Fagerberg sa...

Men så morsomt da!...
Designer selv for Your Scrapbook Stash, men har ikke sett dine fine kreasjoner för! Virkelig skikkelig fin inspirasjon. Kan godt forstå hvorfor du fikk sjansen!