21. august 2011

Kreativ lek med tags :)


 Vi har fått vårt dyktige DT-medlem Marion til å lage et bidrag til denne månedens artikkel. Hun har lekt seg med tags. Har du ennå ikke prøvd det, så er det kanskje på tide. :) Hun har til og med laget en mal til deg, så nå skulle det ikke være noe i veien for at selv bestemor kan klare det. ;D
ENJOY! :D
------------------------------
 
Det er så mye morsomt man kan lage med tags. Man kan bruke dem som til-og-fra-lapper, pynt, dekorasjon på ting og ikke minst til scrapping.

Det geniale med å lage dem selv er at de passer hundre prosent til det prosjektet du skal bruke dem til. Man kan bearbeide tagene som man vil, for eksempel med å stemple dem, embosse, rive, pusse, klippe, lime og distresse dem etter ønske. Restepapir er bare genialt til dette prosjektet da det gir variasjon og mangfold.

Jeg har laget en enkel mal som kan printes og klippes ut, eller printes rett på kartong eller mønsterark.


En tag har et hull med forsterking i den ene enden og er som regel alltid dobbelt så lang som den er bred, derfor er det lett å lage dem i den størrelsen man vil. Til den lille forsterkeren som også er på malen kan du enten bruke en eyeletsetter til å lage hull med eller noe så enkelt som en hullmaskin. Lag hullet i midten først og klipp rundt etter å ha tegnet den opp. Du kan også bruke en punch med størrelse 1/2 inch rundt 2 cm . Pass på at hullet du lager i taggen er sentrert til midten.

 Du trenger ikke noe spesielt for å lage slike tags, kun saks, skjærebrett eller kanskje du er så heldig at du har en dies som kan trykke dem for deg. Blandt annet Spellbinder sine dies er fenomenale og utrolig kule å jobbe med og gir litt mer forsegjorte tags. Så her er det bare å leke seg for å finne ut hva som passer best for deg.Her er et lite knippe av ferdiglagde tags klare til et hvert prosjekt. Det de mangler er enten mer pynt på seg, en sløyfe eller tråd i enden til pynt, her er det lett å variere fra søtt til maskulint i farger og pynting.For å vise hva man kan gjøre har jeg tatt bilde av tags som jeg skal bruke på en LO. Her er  tre av taggene ebosset først og enten svertet, sprayet med mist eller farget for å fremheve mønsteret embossingen gir. Deretter har de fått sløyfer og ricrac-bånd til pynt. Noen har blitt pusset og revet i og andre er bare satt blonde på. Her kan en variere etter hva man har og hva det skal passe sammen med.Her er det kun brukt et mønsterark og tags som dekor, resten er tilpasset fargene på bildene. Effekten som taggene gir gjør hele Loen. Lekent, enkelt og gøy.


Det er like lett å lage tags til gutter som til jenter. Det gir kule detaljer på en LO som kanskje trenger det lille ekstra. Man skal heller ikke være redd for å prøve ut forskjellige teknikker på dem. Her er en som er laget i bølgepapp, så det er bare fantasien som setter en stopper.

Eller kanskje du har lyst til å ha en tag til pynt på en pakke eller som et enkeltstående  prosjekt ja da er det bare å hive seg i det, klippe, rive, miste, male, embosse og leke litt og vips så har du en lekker gave, avslutning eller begynnelse av et prosjekt. :D
 .................

Så ikke dette spennende ut folkens? :D
Nå er det bare å rote i resteskuffen og starte tag-produksjonen. :D
Her er det bare fantasien din som setter grenser. :D

7 kommentarer:

Bente sa...

SÅ flott artikkel du har laget, Marion:)Veldig inspirende:))Tusen takk for at du deler:)

Scrappegal sørlending sa...

Flott artikkel, Marion!!! :)

Synne_:) sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Synne_:) sa...

Så HÆRLIG inspirasjon Marion :D Tusen takk for at du deler <3

Vibeke sa...

Flinke Marion!!:) Takk for inspirasjonen - nå har jeg faktisk laget min aller første tag :):)

cadence sa...

Dette var super inspirasjon :) Har laget noen tags tidligere, men dette ga meg en tankevekker :D

Tone-Lill sa...

Ordet "tag" får liksom en helt annen betydning når jeg ser hva du har laget.
Her er det kreativ inspirasjon å hente.

1000 takk for at du deler dine gøyale og fargerike detaljer med oss andre

Tone-Lill xo