21. mars 2012

Lag din helt egen smashbok!! :)

Gjett om vi har gledet oss lenge til å dele dette med dere!!

Denne gangen har vi fått med oss ei super dame som skal vise oss hvordan 
vi kan lage vår egen smashbok!! 


Se på denne kule her:Det er med stooooor glede vi  sier 
hei  - og velkommen til 
METTE:
Jeg bor i Askim, er gift og har to voksne jenter og et barnebarn.
Har alltid likt å holde på med en eller annen form for hobby. Bl.a. vært igjennom perioder med porselensmaling, maling på tre og terracotta, decoupage og papertole i tillegg til brodering, søm, strikking og hekling. Jeg begynte så smått med kortlaging i "scrappeform" i 2007. 

 Jeg liker å prøve forskjellige teknikker og stiler, og å lage mye forskjellig. Spesielt er jeg glad i små papirprosjekter som f.eks. album og esker av ulik art. Lager vel mest kort, men scrapper også en og annen LO inniblant. Er glad i å fargelegge stempeltrykk, men har det siste året også lagt min elsk på
 mix media og art journaling. Så spennvidden er stor;) 

 Vet ikke om jeg har noen spesiell stil, men lager vel iallefall sjelden Clean og Simple. Liker at arbeidene er gjennomførte, og synes f.eks. ikke et kort er ferdig hvis det ikke er pyntet på alle sider;) 
 Er derfor ikke blant de raskeste. 

 Vintagestilen og shabby chic er nok det som står mitt hjerte aller nærmest. 
 Elsker hobbyen min, og har fått mange gode venner gjennom den. 

 Av andre store interesser er det båt- og sjøliv som opptar meg i sommerhalvåret.


^^^^^^Først og fremst må jeg få takke for tilliten ved å bli spurt om å bidra
til Scrappehuset!

Veldig hyggelig! Jeg har laget en "smashbok" fra bunnen av.
Valgte å lage en bok som jeg skal bruke til notater, bilder, scrap og minner til kommende båtsesong.
 Jeg synes det er veldig koselig å ha en slik bok å bla i når sesongen er over.
Er det f.eks. diskusjoner om hvordan været var den sommeren, kan jeg bare bla opp i boka mi;)


Jeg har valgt å bruke de flotte maritime mønsterarkene fra Maja Design.
Ekstra stas er det siden motivene er hentet fra nettopp den skjærgården vi som oftest tilbringer ferieukene.Her er noen av stemplene jeg har brukt. Alle disse kommer fra Tim Holtz

Til permer har jeg brukt kartong som jeg har fått når jeg bestiller mønsterark. Ellers bruker jeg ofte kartongen bak på skisseblokker o.l. Jeg har kuttet til to biter på 6 x 8 " til permene,
og en på 6 x 1 7/8" til rygg.
Jeg bruker Binder ring fra Tim Holtz for å få satt inn sidene i boka.
                                                                                                                                                                                    Her har jeg kuttet til to paneler på 7 x 9" som jeg skal kle utsiden av permene med.

Jeg har på dobbeltsidig tape på begge sidene av permene. Jeg bruker den fra Biltema som sitter veldig godt samtidig som den gir en liten "angrefrist" ;)


Deretter klipper jeg av hjørnene og lar det stå igjen ca 1/8" for å dekke hjørnene.


Det er lurt å prege kantene med en pregekniv for å få fine bretter rundt kantene på permen.


For å skjule eventuelle små glipper i hjørnene kan det være smart å gå over pappen med en stempelsverte i samme farge som mønsterarket.


Dette skal bli innsidene av permene. Panelene er kuttet i samme mål som permen; 6 x 8".


Jeg har brukt Distressputer i fargene Chipped Sapphire og Brushed Corduroy til å sverte kantene med. Her er omslaget på utsiden festet til pappen, og jeg har brukt den blå puten på kantene.

Her har jeg festet mønsterarket på innsiden av permen og midtstykket. Svertet kantene med Distress Ink Brushed Corduroy.


Jeg har målt ut hvor hullene skal være i forhold til Binder ringen, og merket av med en blyant. Deretter kutter jeg hull med en Crop-a-dile-tang.


Binder ringen er festet til midtstykket med brads som følger med i pakken. Greit å få strammet disse godt til slik at den ikke blir slingrete.

Som bokrygg for å feste midtstykket til permene har jeg valgt å bruke Sticky Back Canvas fra Claudine Helmut. Jeg har kuttet til en bit på 6 x 6" og farget den med Distress Stain i fargen Fired Brick.


Midtstykket er festet til canvasen som har lim på baksiden. Jeg kuttet til et par smale striper av mønsterpapiret som jeg festet inntil midtstykket. Dette fordi det må være en liten glippe mellom midtstykket og permene for å få lukket igjen permene.


Her har jeg festet permene sammen med midtstykket. Kan også se den blå lille stripa med mønsterark i glippa som er på ca. 1/8".

                               
 Slik blir boken på innsiden når den er ferdig sammensatt.


Og slik ble den på utsiden.Har latt canvasen være litt ujevn i innfargingen fordi jeg ønsker et litt røft uttrykk. I tillegg til å bruke canvas i ryggen har jeg stanset ut navnet på båten, årstall og noen stjerner i samme materiale.


                                                                     


Jeg synes det er flott når ting matcher, og det er derfor jeg elsker alle Tim Holtzproduktene som du får i samme farger i mange forskjellige remedier. Her har jeg lagd mine egne matchende hullforsterkere av noen vanlig hvite billige fra Biltema. Jeg har brukt et tekststempel med veldig liten skrift, og i litt grungestil fra en av stempelplatene til Tim Holtz. Jeg har brukt Distress Ink i fargen Fired Brick som jeg også brukte på canvasen, men da med Distress Stain.
   

Her har jeg kuttet til et av arkene i boken i størrelsen 7,5 x 5 7/8". Dette er den største siden som jeg har brukt for å få den til å holde seg innenfor permene når boka lukkes.


Første siden hvor jeg først har sydd på en lomme. Jeg har svertet kantene røft for å få en mer vintage, slitt look som jeg synes passer bra til prosjektet. Har også brukt Distress Crackle Paint Picket Fence hist og her.
Sliter litt med symaskinen min, men her hvor uttrykket skal være litt sleivete gjør det ikke noe om sømmen ikke er perfekt;) Puttet et par craft tags i lommen. Disse har jeg svertet med Distress Ink Fired Brick. Brukt hullforsterkerne som jeg har stemplet på selv på alle sidene, samt på de fleste tags. Synes det passet godt med twines i tagene til det maritime. Jeg har laminert et bilde av båten vår, og også lagd en lomme av denne. Da ble det plass til en ekstra tag.  Jeg har for vane å ta vare å det meste, og liker å bruke slike "cutoff"-striper som dekorasjon. Her har jeg brukt en fra arkserien med anker og stjerner på samt teksten "Drop the Anchor" som er navnet på et av arkene ;) Festet et metallkjede med et anheng på med teksten "LIFE" på i selve Binderringen.  


På baksiden har jeg sydd på en tag i craft som jeg har stemplet med et stempel med årringer på fra Tim Holtz. Svertet godt i kantene.  Jeg tar som sagt vare på det meste, og her har jeg delt en klestag fra Jean Paul som skal brukes til tekst. Den var maritim og fin, og satt vel på et klesplagg som ofte brukes ombord;)


Neste ark er ganske enkelt, og stripene skal brukes som skrivelinjer. Har limt på en "cutoff"-stripe fra et av arkene.  Lagde en tab med en punch, og limte på teksten som er navnet på et av arkene.


Stjerner er jo maritimt, og i tillegg til stjernene på arket har jeg malt på en stor stjerne med Distress Stain Picket Fence. Tenkte å ha tekst i den. Jeg har lagd den ved hjelp av en mal som jeg fikk da jeg stanset ut stjerner i kraftkartong. Pleier ofte å ta vare på slike rester som er fine å bruke til masker;)


På baksiden har jeg festet en passende tag som jeg har sydd i kantene. Været er jo noe som vi er svært opptatt av til sjøs;) Har puttet opp i en tag for plass til mer journaling. Ved en feiltakelse tok jeg først hull i feil ende på arket. Men fant ut at jeg ville beholde det sånn. Satt på hullforsterker og knyttet fast litt twine til dekor.


Jeg har lagd arkene i litt forskjellig størrelse for å få et litt uvørent preg over hele albumet. Her en enkel side hvor jeg bare har lagd en lomme ved å brette opp deler av baksiden og sydd en søm. Jeg tar vare på masse minner fra turene våre - alt fra billetter fra havneavgifter til brosjyrer, kvitteringer osv. Derfor ønsker jeg å ha litt plass å lime litt av dette på lommene. Blir derfor ikke så mye pynt.


På baksiden har jeg limt på en lomme med tag fra Melissa Frances. Utenpå har jeg brukt et tekststempel fra Tim Holtz. Lagd en lomme til en tag for ekstra skriveplass. 


De neste sidene er egentlig et eget lite "album" laget av to gråpapirposer. Har brukt klaffene som små sider, og lagd lommer under alle panelene som er sydd i kantene. Også lagd egne tags med tabs som jeg har kuttet ut av mønsterark med en punch.


Her er den lille klaffen åpnet, og på undersiden ble det en liten lomme med plass til en tag. En større tag som jeg har laget ligger bak mønsterarket med fyrlyktene.


Her er de neste to sidene. Sydde fast noen bånd i passende farger for å holde på plass en tag. På andre siden sydde jeg på et lerretsbånd som jeg har farget inn med Distress Stain Fired Brick og stemplet på et stempel med tall fra Tim Holtz. Båndet ble festet til en craftkartongbit som jeg har punchet med en kantpunch fra Martha Stewart. Sydde dette fast til panelet slik at jeg fikk puttet inn en tag.
De store tagene jeg har laget i kraftkartong er farget med Distress Stain Picket Fence i kantene og tegnet på litt uvørent linjer med brun Zigwriter.


Her er klaffen løftet opp. Sydde på et "bånd" av en "cutoff"-stripe for å få feste til nok en tag. Bak mønsterpanelet er en selvlaget større tag som på forrige bilde.På neste side har jeg limt på et panel som jeg har lagd en lomme av. Bak har jeg puttet en tag i craft som jeg har malt på stjerner med Distress Stain Picket Fence ved hjelp av selvlaget sjablong. Lagde en lukkemekanisme av to knapper som ble sydd fast til stjerner i kraftkartong. Brukt en vokset tråd til å lukke med. Pyntet til slutt med noen stjerner i den fargede canvasen.


Her er lomma åpnet. Har lagd lommer på innsidene med plass til tags. De små tagsene med tekststempler fra Tim Holtz er panler som man tar ut fra slike passpartoutkort. På baksidene er det plass til notater. Har pyntet opp litt med stjerner i craftkartong som jeg har kuttet ut med Spellbindersdies. Disse er også malt litt i kantene med Distress Stain Picket Fence og tegnet opp røft med brun tusj. Tenkte å ha litt tekst på stjernene.


Og slik er baksiden av arket. Her har jeg lagd en lomme med plass til et par tags. utenpå lomma har jeg lagd et lite "belte" av craftkartong som er punchet med kantpunch og malt med Distress Stain i kantene. Har sydd den på lomma i sidene slik at jeg kan putte et par tag av ulike slag i.


På denne siden har jeg sprettet av lomma på olabuksa som jeg også har brukt til trekk på boka. Limt på en canvasstjerne og puttet oppi en tag. Plass til en del minner i tillegg oppi denne. Knyttet en litt grov hyssing i tagen og i hullene på siden.


På baksiden som foreløpig er siste side i boka har jeg laminert et bilde av solsenga med teppe og puter som passet til arkene;) Pyntet med en canvasstjerne. Lagde en lomme av det laminerte bildet, og puttet opp en klestag med teksten "A woman true to the Sea" :) Noen ganger har man flaks med det man tar vare på! Limte også på en cut-offstripe nederst på kanten. Har også brukt cracklepaint og stempelsverte på arket.
Boka kan utvides med flere sider etterhvert som behovet måtte oppstå. 
Derfor er det greit å bruke Binder ring.


For at boka skal holde seg litt bedre valgte jeg å sy en trekk til den av en gammel olabukse. 
Sydde først en lomme til å putte permene inni, og så sydde jeg på det øverste av buksa som pynt utenpå. Jeg har skrevet navnet på båten med Liquid Pearls. Sydd røffe sømmer med rød sikksakksøm. Har også frynset opp litt i kantene, men vil gjerne ha litt mer etterhvert. Lukkemekanismen på trekket er bukseknappen - lettvint og greit. Valgte å la glidelåsen være åpne. 
Fant også en passende klestag å putte i klokkelomma.
  

Lagde et anheng av forskjellige metallpynt som ble festet i beltestroppen sammen med tagen og en hyssingstump.


Her er baksiden av boka hvor jeg har puttet opp i en rund tag av Bazzill som jeg har tegnet på litt uvørne streker rundt kanten og limt på en hullforsterker. I restene av en av baklommene har jeg puttet opp i en hvit penn og en Smashpenn som har lim i den ene enden og tusj i den andre enden. 
Da kan man lime inn minner og skrive der og da.

Jeg har tidligere også lagd en smash-/idèbok til et husoppussingsprosjekt. 
Der lagde jeg flere og andre løsninger. I det prosjektet brukte jeg også mer restepapir og forskjellige stempler bl.a. Den kan du finne HER.


Tusen takk for at jeg fikk bidra her, 
og håper at boka mi kan være til inspirasjon!^^^^^


Tusen tusen takk, Mette!!
For en helt utrolig flott smashbok du har laget - vi digger den!!
Her ligger det masse jobb bak - og vi er så glade for at du ville dele den med
alle oss her i Huset - og alle våre lesere.
TAKK:)

Hva synes du? 
Lekkert, ikke sant?:)
Vi vil gjerne se hvis du lager :)


21 kommentarer:

Marianne/skorpionen sa...

WOW!!!!!! Har ikke ord jeg!! For et fantastisk prosjekt Mette! Herlig å se alle bildene og hvordan du gikk frem for å lage denne. Mektig imponert!!

Torill sa...

OMG, Mette!!
Så utrolig lekker bok! Her har du virkelig jobbet altså! Tusen takk for at du deler med oss!!!
NYDELIG!

*marion* sa...

Noe så vanvittigt lekkert å speielt da , digger .
Så utrolig flott beskrivelde å for et fantastisk arbeid du har lagt ned , bøyer meg i støvet alså.
Tusen takk for at du deler!

Marion

Kort og Søm sa...

Kjempe fin!!
HIlsen Fredrikke :O)

Eddie sa...

Et fantastisk prosjekt!!
Det er massevis av detaljer, de Tim Holtz stemplene er lekre. Jeg er den lykkelige eier av et sett...
Må visst ha flere, disse på siden din er så flotte! Takk for du deler med oss!! Klem fra Anne-Eddie :D

Maggie sa...

For en fantastisk fin bok! Flott tutorial!

Tone-Lill sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Tone-Lill sa...

En fantastisk tutorial og Et imponerende og veldig kreativt
"work of art" !!!
Me like :) i masse vis

Ann-Katrin sa...

WOW! Den er utrolig lekker Mette! Og for et flott arbeid du har lagt ned i den. Flott minnebok og veldig inspirerende!

LindaBrun sa...

Fantastisk flott bok... og ikke minst utrolig masse arbeid som ligger bak. Imponert.

Kamuflirt sa...

Cool!

Ida / Little sa...

Gud bedre Pip!! Dette var jo bare helt RÅTT!! :)

Lene sa...

Bøyer meg i støvet...dette er helt rått å se ! Fantastisk bok Mette!!!
Man ser virkelig at du har lagt mye jobb i denne...blir helt målløs igrunn jeg..
Gratulerer!

The Birkholm Macaulay's sa...

WOW, dette var helt utrolig Mette, så mange flotte detaljer! Takk så mye for inspirajonen, og mange fine bilder.
Klem Nina

KristinSK sa...

Wow, Mette. Denne er bare råstilig. Utrolig mye arbeid da, dure såflink :-)

Annette sa...

Kjempestilig!! Jeg har allerede holdt på med min en stund å er nettopp ferdig. Men denne lekre smash boken ga meg mange nye ideer og inspirasjon så må nok til med en litt mer avansert en ;)

Her er den jeg har lagd:
http://minfargerikeverden-annette.blogspot.com/2012/03/smash-book.html

(fikk ikke til legge inn link på annen måte....)

☥ K@i@ sa...

VANNVITTIG !!!!!!!!!
Noe så utrolig flott, jeg er helt stum jeg...

Klem fra Kaia

PS, hvor får vi kjøpt binder ringene ?????

mettepip sa...

Tusen takk for flott respons og hyggelige ord - det varmer!
Kaia - jeg har kjøpt mine ringer hos Scrappiness. Vet de har dem på Hobbykunst i Vestby også. De fleste som har Tim Holtzprodukter har vel dette. Scrappiness var så snille og bestilte inn til meg! Man kan jo bruke vanlige ringer også, men jeg synes det var praktisk med Binderringer siden jeg ville ha trekk utenpå boka mi;)

Linda sa...

For et fantastisk flott album! Helt målløs jeg. Nydelig!

☥ K@i@ sa...

Da iler vi inn på scrappiness og ser.
Har Tim Holtz ringer, men som du sier, skal du ha perm så så det VELDIG greit ut...

Takker

Klem fra Kaia

Hege sa...

wooow så fantastisk flott prosjekt. dette må jeg studere enda nærmere.
Kjempeflott minikurs

:D