11. mars 2009

Ulike scrappestiler

Egentlig så skulle vi denne måneden skrive om Gutter som Scrapper, men her ble det en litt stusselig med tilbakemelding fra disse tre guttene vi hadde forespurt (vi håper dere kommer tilbake ved en senere anledning). Så da måtte vi hive oss litt rundt og finne på noe helt annet. Og dermed kom det opp en ny ide.

Vi begynner med å representere veldig kort ulike scrappestiler og vil ut året ta for oss hver stil i detalj for hver måned. Vi tror at dette kan bli noen spennende artikler og akkurat hvorfor vil dere fort oppdage.Det finnes mange ulike scrappestiler. Noen klarer vi lett å definere innenfor en bestemt stilart, mens andre får ofte navnet sitt etter scrapperen som står bak LO’en, rett og slett fordi det ikke går å plassere den innefor en bestemt stil.

Clean and Simple
Clean and Simple – eller C&S er en stil med rene linjer og i utgangspunktet enkel stil. Men det å i det hele tatt klare å scrappe denne stilen DET er et lite kunststykke.

Her har vi lånt en LO fra JulieEvjenPettersen og en fra vår egen Brita
Vintage
Vintage defineres ofte som gammelt og slitt. Vi har hatt mang en liten diskusjon inne hos oss og akkurat på dette og vi har konkludert med at vintage er en stil og ikke en farge. Mye pynt og dill dall følger og ofte med på en vintage LO sammen med litt inking og sverting.

Her har vi lånt den øverse fra xtina og den nederste fra Sessad.
Shabby Chic
Om dette virkelig er å definere som en stilart vet vi ikke helt. Men det er helt klassiske kjennetegn for LO’er som gir uttrykk for Shabby Chic. De er lyse i fargene, ofte med hvitt som bakgrunn. Detaljer og pynt i sart blåttm brunt eller rosa. Gjerne litt glitter og tynne sløyfer.

Her var det bare et sted å spørre som vi kom sånn med en gang og det var Silvia
Heritage
Heritage ligner nok mye på vintage i stilen, men en ”regel” for heritage er at dette er i all verdens bruntoner og kanskje med litt svart. Inking og distressing følger med. Gine scrapper mye i denne stilen, og en av hennes mange LO'er er denne.

White space/Cluster
Her har ikke farger og stil så mye å si, det som er klassisk for en cluster/white space LO er at alle elementer er samlet på ett sted på LO’en og med en masse luft rundt. Cluster betyr klynge på norsk og dette definerer jo hva dette egentlig er. ....misa har vært så snill å låne oss et eksempel på dette.
Lag på lag
Lag på lag og en hel masse med stæsj. Flere mønsterark, en rekke ting under bildet (ene) og til slutt en drøss med stæsj over det hele. Symaskinsømmer og riving følger ofte med denne stilen.

Her fant vi to litt ulike eksempler på bruk av lagpålag den ene er fra HegeAL, den andre vi bruker her fra AnneM.
Monokromatisk
Det å holde seg til en farge i ark, pynt, bokstaver og gjerne da at dette igjen er tatt opp fra elementer i bildene. Ja, da blir det monokromatisk. Hele LO’en bærer et synlig preg av at alt er holdt til en gjennomgående farge. Renee fra vårt DT scrapper mye i samme farger.

Colorblocking
I utgangspunktet blir hele siden her brukt. Man bygger opp LO’en nesten som med byggeklosser. Bilder og mønsterark overlapper hverandre, men man ser helt tydelig at det en slags ”lås” mellom hver del før den neste starter.

Brumlesara har vi ikke funnet noen blogg på, men colorblocking det kan hun i alle fall. Og ei til som kan colorblocking er Nora som dere ser av den nederste LO'en.

Freestyle
Gjør akkurat hva du vil med det du vil. En freestyle LO inneholder ofte en masse farger, kanskje litt utradisjonelt stæsj. Hånskrift og drodling av ulike arter må være med her.

Tovetyll scrapper i tuuuusen farger og har allverdens duppeditter på.

Collage
Collage er kanskje heller ikke noen egen definert stil, men vi synes den skal få en plass her allikevel. Fra scrappingen spede opprinnelse så har vi vel alle hatt avaneserte fotoalbum skulle jeg tro. Det at vi scrappere buker denne hobbyen til å ta var på minner er jo en helt klar kjensgjerning. Og er det ikke da moro å kunne lage en collage av bilder, kanskje noen tegninger som trollungene våre har laget, et par billetter eller en pengeseddel fra det landet vi var i. Modesty er en mester til å ta vare på minner og lager LO'en til små historier for etterkommerne sine.
Vi vil ikke at dere absolutt skal låse dere inne i en bestemt stil, vi vil bare fortelle litt om de stilene som pr. i dag er definert som scrappestiler. Det er vel ganske så sikkert at vi alle har vår helt egen stil.
Noen LO’er som vi ikke klarer å kategorisere kan f.eks. være disse.For oss som kjenner til disse scrapperne kaller dette bare for Brita-stil, ToneF-stil eller Renee-stil .
Og ikke kan vi si annet enn at vi gleder oss stort til å presentere de ulike stiler i en mye større grad enn det vi har gjort her.

Og til til dere alle snupper: Tuuuuusen takk for lånet av LO'ene deres.4 kommentarer:

Anonym sa...

Heisann, legger inn kommentaren her og jeg, som jeg skrev på månedens sponsor..

Har laget enda en LO til utfordringen deres jeg, håper det går greit??? Gjør jo sikkert det! knis=)

Denne gangen har jeg valgt å scrappe i monokromatisk stil..!

Så, her kommer LO nummer 2.

Hilsen Cathrine..:)

Anonym sa...

Kjempe fin artikkel foressten :) Fikk jo masse inspirasjon der ja:)

Therese sa...

Super artikkel!!

Mokka sa...

Så kjekk artikkel. Og så mange herlige LOer! Takk for at dere deler. :)