8. mars 2011

Vi har scrappet og presenterer Poppydesign


Vi jentene som "bor" her i ScrappeHuset, har vært så heldige å få noen rykende ferske mønsterark fra sponsoren vi presenterer under. Vi har kost oss når vi "lekte" med disse mønsterarkene.
Da gjenstår å si at vi håper du også koser deg med å lese om Vibeke og hennes -PoppyDesign, og ser på hva vi har laget av den nyeste kolleksjonen hennes....


hva heter du? Vibeke Spigseth :-)

hvor gammel er du? 33 år

hvor du bor? Jeg bor på Skoppum i Horten kommune


hvor arbeider
du? Jeg arbeider i mitt eget studio på ca 40 kvm i kjelleren i huset vårt

når og hvordan begynte du med scrapping? Jeg begynte for fullt med scrapbooking i 2005. “Oppdaget” hobbyen på nettet når jeg surfet etter ideér til navnefestinvitasjoner til sønnen min :-) Siden det har jeg holdt på aktivt i perioder, deltatt på store scrappetreff og kurs, og vært ktiv i ulike forum åp nettet, men nå i det siste har det blitt mest kortlaging og design av egne papirkolleksjoner for Poppydeisgn (mitt eget firma) og Panduro Hobby.

kom scrapping først? før du begynte med designing av kolleksjoner? Jeg begynte med scrapbooking først – men fikk ganske tidlig behov for ark med litt mer nordisk preg, spesielt til jul, så da bestemte jeg meg for å designe en serie med julepapirer. Serien solgte jeg på den årlige scrapbookmessen i Skedsmohallen “StempelScrap”. Serien ble en stor suksess – og det var slik Panduro Hobby fikk øynene opp for mitt design. Jeg designet en serie til de samme året.

hvordan arbeider du? Når jeg skal starte på en kolleksjon begynner jeg som oftest med å sanke inspirasjon. Jeg besøker messer i inn og utland, leser blader, bøker – er ofte på biblioteket og blar i bøker, snakker med mennesker i miljøet og prøver å snuse inn alle inntrykk jeg får. Jeg er opptatt av trender i markedet, både innenfor hobbyen, men også i interiørbransjen – disse to henger ofte sammen. Forsøker så godt det lar seg gjøre å holde meg oppdatert for så å designe noe som appellerer til kundene samtidig som det er en hel del av meg og min personlighet i mine designs. Ikke så lett å “skjule” streken og uttrykket sitt, selvom man av og til har lyst til å bevege seg ut av boksen sin :-) I denne inspirasjonsprosessen dukker det opp enormt mange ideér og tanker om hvordan neste kolleksjon skal bli, så neste steg er da å samle tankene, og begynne å skisse. Etter at jeg da har “landet” med en slags rød tråd som skal binde kolleksjonen sammen begynner jeg på selve designjobben. Den består av både jobbing på skjermen og arbeid med tegninger, skisser, og mer “hands on” teknikker.

når du begynte med design av egne kolleksjoner? Jeg startet som sagt i det små på Stempel Scrap messen i 2007 tror jeg det var. Er ikke helt sikker på årstallet. Fikk inn et salg hos Panduro samme året, og de lanserte serien året etter i sin katalog for høsten/julen 2008. Høsten 2008 startet jeg opp 3ndypapir sammen med Lene Solhaug og Gudrun Loennecken, og solgte min egen julekolleksjon samme året. På samme tid fikk jeg tilbud om en stilling hos Scrappers Choice som scrapbookdesigner. Jeg hoppet på tilbudet, og startet der i 2009, og kunne derfor ikke fortsette med 3ndypapir som først planlagt. Hos Scrappers Choice lærte jeg utrolig mye på kort tid, både om produksjonsprosesser og om selve designprosessen. Her fikk jeg jobbe med alt fra rent design av papirkolleksjoner, til utvelgelse av farger på brads og annet tilbehør til papirkolleksjonene. I tillegg designet jeg all emballasje til alle nye scrapbookprodukter. En veldig spennende tid, men i 2010 var det på tide å gå videre. Jeg er opprinnelig utdanent grafisk deisnger/illustratør og er på en måte “opplært” til å designe for andre, men fikk et stort behov for å skape noe på egenhånd, og startet derfor for fullt med Poppydesign. En stor del av Poppydesign er design for min største kunde Panduro hobby, men også design av egne kolleksjoner under eget navn. Alle kolleksjoner designet for Panduro Hobby er også “brandet” med Vibeke Spigseth/Poppydesign, noe jeg er veldig stolt av!

hvor ofte du gir ut kolleksjoner? Gjennom Panduro Hobby kommer det ut 2 – 3 kolleksjoner 2 ganger pr år, vinter/vår og høst/jul. Her er vi avhengige av den årlige hovedkatalogen som kommer ut på høsten og vår/sommerkatalogen som kommer ut i Januar. Som oftest ligger jeg et par sesonger i forkant med disse produktene – f. eks leverte jeg akkurat julen 2011 nå i januar. Under eget navn kmmer jeg ut med 2 kolleksjoner som er helt garantert, og det er vår/sommer og Jul. I tillegg forsøker jeg å komme ut med en til to mindre kolleksjoner og gjerne noen free downloads og steg for steg artikler i bloggen min.

hva du tenker på når du designer nye kreasjoner? Forsøker å tenke på eller “fange” den følelsen eller stemningen jeg ønsker å formidle. F.eks kan det være lukten av sommerregn, nybakte boller eller grill om sommeren – eller kanskje følelsen av at det nærmer seg jul, lukten av gløgg , lyden av barnelatter osv.

Link til hjemmesiden: http://poppydesign.typepad.com/
og til epla: http://epla.no/shops/poppypaper/
disse to linkene er vel verdt et besøk !!her er hva vi jentene i ScrappeHuset har laget.... enjoy!!

Iselind
Sponsorbruk:
- mønsterark og utklippte elementer fra Poppy design
- Ramme og rosa roser fra Kort og Godt
- Bling swirvel og grønne blomster fra ZVA Creative
- Studio Calicio har sponset thickers fra American CraftsTorill
Sponsorbruk;
Poppy design - mønsterark, sommerfugler, vimpel
Cosmo Cricket - grønnt mønsterark
Unik Hobby - Tickers
Creative Charms - blomster
Heidis Hobbystuggu - glitrende blomster i papirElisabeth
Sponsorbruk:
Poppydesign - mønsterark
Zwa creative - blingswirl
Papirloftet - blomst
Inkido - strass/bling

Linn
Sponsorbruk:

Unik Hobby - thickers
American Crafts - thickers
Creative Charms - pyntebrads
Zva Creative - Bling og blomster
Poppydesign - mønsterark "fri som fuglen" og skyerVibeke
Sponsorbruk:
Mønsterark og stempeltrykk fra Poppydesign
Alt er festet med produkter fra GlueDots
Blingswirl fra Zwa Creative
Blomst fra CreativeCharms
Thickers fra AmericanCraftsAnn Cicilie
Sponsorbruk:
Poppydesign - mønsterark, utklippsark
American Crafts - Thickers
ZVA Creative - Perleswirl
Creative Charms - Blomst

Da gjenstår bare for oss å ønske dere en superfin og kanskje kreativ dag videre :o) Kanskje du bevilger deg litt scrappetid i dag, vi kvinner kan vel tross alt si "gratulere med dagen" til hverandre i dag

2 kommentarer:

Bodil sa...

Nydelige LOer dere har lagd med de flotte papirene og masse flott pynt :)
klem :)

Alhana sa...

Nydelige mønsterark og utrolig flotte inspirasjonsbidrag fra DT
:-)