21. mai 2012

Dyrescrapping med KristinL - vinn kaffestempelet:)


Idag er vi så heldige og har fått med oss Kristin Langnes (også kjent som KristinL) til og ha et minikurs. Her kommer det masse bilder, så sett deg godt til rette!! 

Kristin lager kjempe morsomme og flotte LO'r i tillegg til kort og andre kreasjoner..
 Igrunn ikke noe hun ikke får til! Hun har til og med laget et eget stempel.

 Les mer om hennes kreative sysler på bloggen hennes.Kristin Langnes heter jeg, men er nok bedre kjent som KristinL på ulike scrappeforum. Jeg har drevet med denne herlige papirhobbyen siden 2004. Jeg startet med å lage LOer, men har med årene også kastet med uti kortlaging, diverse altered-prosjekter og Art Journal. Det herlige med denne hobbyen er jo at den har massevis av muligheter.

Jeg har i flere år blogget  om denne herlige hobbyen og synes det alltid er moro når andre finner inspirasjon i det jeg lager. Jeg er med på designteamet til Kreativ Hobby og med i ”De kreative” på scrapping.no. Det å være med i denne typen team, er utrolig spennende og utviklende.


Det er vanskelig å karakterisere sin egen stil når det gjelder scrapping. Jeg prøver å scrappe variert, med ulike stiler og ulike temaer. Siden vi ikke har barn, er jeg nok ganske kreativ med hvilke andre temaer man kan scrappe. Bl.a. er pusene våre egnede scrappeobjekter.


Jeg vil til slutt takke Scrappehuset for å få lov til å bidra med et tema som engasjerer meg og som jeg synes er kjempemorsomt.Dyrescrapping
Mange familier har kjæledyr, men som scrapper er det kanskje lett å glemme å forevige disse herlige dyrene. Det er jo som regel barna eller ferieturer som får fokuset. Kanskje tar du få bilder av dyret ditt, slik at du ikke har noen egnede bilder å scrappe? Kanskje har du mange bilder, men vet ikke hvordan du skal få laget noe ut av det? Uansett hvilken kategori du tilhører, håper jeg du vil finne inspirasjon i min artikkel om dyrescrapping.
Bilder

For å kunne scrappe dyrene sine, er man avhengig av å ha noen gode bilder av dem. Når det er sagt, så trenger ikke man ikke avansert utstyr eller mye planlegging for å kunne få noen akseptable bilder. Før jeg gir noen tips rundt selve scrappingen, har jeg derfor lyst til å gi noen tips rundt selve bildene.Noen dyr er naturlig fotogene og liker å bli tatt bilder av, andre dyr snur seg alltid vekk og er ikke særlig interessert å å ”smile til fotografen”. Jeg er heldig og har en pus i førstnevnte kategori. Timmy er skikkelig linselus og poserer ofte villig når jeg tar frem kameraet. Allikevel har vi hatt våre runder med dårlige bilder, planlegging for å kunne knipse noen ok bilder og ikke minst flere titalls bilder som bare har vært å slette fordi de er skikkelig dårlige. (Takk og lov for digitale kameraer hvor man bare kan knipse i vei og slette det som ikke blir bra.)
Mitt aller beste tips for å få noen gode bilder, er å ta mange bilder. Jeg bruker seriefunksjonen på kameraet mye, på den måten tar jeg mange bilder av en situasjon og i nesten alle tilfellene blir minst ett av bildene brukbare. I tillegg kan man også ofte få noen morsomme bilder siden man får med seg mange bevegelser og ansiktsuttrykk.

Dersom man sliter med å få dyret til å kikke i den retningen man selv ønsker, kan det være en fordel å få litt hjelp når bildene skal tas. Dersom en person sørger for dyrets fokus ved f.eks å friste med en leke eller godteri, er det lettere for fotografen å konsentrere seg om bildene som skal tas.
Det kan være smart med et kamera med gode zoome-muligheter. Det er lettere å knipse dyret på litt avstand enn å måtte gå veldig nære for å kunne ta bildene. Når man zoomer seg inn, får man oftere bilder som er mer naturlig.
Et siste tips, dersom ikke noen av de overnevnte tipsene virker, er å ta bildene mens dyret sover. Denne løsningen er alltid sikker. Man kan bruke god tid på å ta selve bildet, og man får bilder av et herlig og avslappet dyr.

Dersom du skal være litt ute sammen med dyret ditt, ta med deg kameraet og vær klar i tilfelle en egnet foto-situasjon oppstår.

Scrapping
Så fort man har noen egnede bilder, er det å scrappe dem utrolig morsomt. Mange er nok av den oppfatning at det er vanskelig å scrappe dyrene og at har man scrappet dem en gang føler man seg ferdig med det. Jeg mener at dyrene byr på massevis av muligheter når det gjelder scrappingen. Ulike situasjoner, kan gi ulike LOer med varierte temaer. Det gjelder bare å bruke fantasien og se mulighetene. I denne artikkelen vil jeg vise frem en del ulike sider jeg har laget med dyr i fokus.
Den klassiske måten å scrappe dyret sitt på, er ved å ha et bilde av dyret i en vanlig situsjon, pynte siden som normalt og ha dyrets navn som tittel. På denne siden, av pusen vår Lucy, har jeg gjort akkurat dette. Det morsomme med å velge denne typen scrapping, er at man har stort spillerom med farger og pynt.

Å scrappe dyret sitt sovende, er alltid morsomt og hyggelig. Dyr som sover har en enorm ro over seg og jeg synes det er ekstra hyggelig å lage LOer i samme stemning. Å scrappe dyr som sover, kan derfor gjøres veldig enkelt og lettvint dersom man ikke er så glad i masse pynt.

Personlig synes jeg det er veldig morsomt å lage en humoristisk vri på dyrescrappingen. Det å tillegge dyrene mennesklige egenskaper, tanker eller følelser kan føre til mange morsomme LOer. Jeg storkoser meg alltid når jeg lager disse sidene, for mange ganger kan jeg virkelig ane hva pusene våre tenker, føler eller mener.
Denne siden lagde jeg etter en utfordring her inne på Scrappehuset. Å planlegge en slik side er halve gleden. Jeg måtte kikke gjennom massevis av bilder og kreere morsomme tekster. Liknende sider med tankebobler fra dyret sitt, er utrolig morsomt å lage.

Dyrenes ansiktsuttrykk sier mer enn tusen ord noen ganger, men når man i tillegg legger på en snakkeboble med et utsagn som passer til uttrykket, blir det hele ekstra morsomt,

Å tekste sider med bilder av dyrene er også morsomt. Å lage noe hvor teksten er i fokus, kun supplert av et egnet bilde, er kreativt, inspirerende og morsomt. Her har jeg laget en side hvor bilde og tekst passer godt sammen. Og det å skrive en tekst som kunne vært Timmys egne ord, er utrolig morsomt.

Bilder som ikke er helt perfekt, lar seg også scrappe. Så lenge man pynter opp med en passende tittel, lekre papirer og egnet pynt er mye gjort. Dette bildet er tatt ute en vanlig sommerdag, og var en av de dagene Timmy nektet å se på fotografen. Bildet ble allikevel så bra at det var egnet for å scrappes.

Dyrene er jo ikke alltid like yndige og søte. Timmy kan innimellom være både sær og sur. Slike situasjoner kan også være morsomt å scrappe. Dette bildet er heller ikke noe bra bilde, men allikevel er det et blinkskudd i og med at Timmys uttrykk kommer så godt frem. Dette bildet er tatt med seriefunksjon på kameraet.

Dersom sove-bilder av dyret sitt er det manhar flest av, er det fullt mulig å lage noe morsomt ut av det også. Morsomme sovestillinger kan bli en fin LO i seg selv. Selv har jeg laget en LO hvor Timmys favorittsysler er i fokus, og ikke uventet kommer det å sove høyt opp på lista. På denne LOen fikk jeg også flere av de mange titalls sove-bildene jeg har tatt av han.

Jeg håper at du, etter å ha lest denne artikkelen, har fått inspirasjon rundt dyrescrapping. Dersom du ikke har kastet deg uti å lage noe av ditt eget dyr, så håper jeg du har lyst til det nå. Det er utrolig morsomt å la dyrene få litt fokus, og sidene man lager kan gi enormt variasjon i både tema og stil. Dersom du ikke har noen egnede bilder liggende, håper jeg du også har fått noen enkel tips til hvordan bilder kan tas.
Lykke til med dyre-scrappingen!
 KristinLTusen hjertelig takk for et morsomt, inspirerende og festlig minikurs med gode tips!

Og en av dere kjære lesere kan vinne et stempel som Kristin har donert, legg igjen en kommentar for og være med i trekningen! :) 

Frist 18.juni. Vinneren annonseres fortløpende etter den 18. så følg med! 
38 kommentarer:

Linda sa...

Kjempefin artikkel, takk for masse inspirasjon :)

Toi9 sa...

En fin artikkel, og mange herlige LOer med kattene ! :-)
Fikk jammen meg lyst å scrappe bilde av svigers sin hund ;-)

Hildegunn sa...

Så herlig artikkel du har laget, Kristin! Timmy er jo bare så skjønn også :-)

Jeg har stemplet så jeg trenger ikke å være med i trekningen, men vil si at det er VELDIG anvendelig!!!

Therese sa...

Kjempe fine og lekne LO'er. Det kommer så godt frem hvor kjær Timmy er for de som eier han :)

LindaSS sa...

Så herlig... inspirerende og flott... utrolig herlig pus Timmy må jeg si... jeg elsker å ta bilde av mine to puser, de er noen perfekte fotomodeller... herlig..

Aquarell sa...

Herlig artikkel og herlige bilder. Kjemeflotte LOer også. :)

Kattiz sa...

Vilken underbar artikel, jag ska nog ta och scrappa mina kissar snart för det var ett tag sedan :) Tack för en jättestor skopa inspiration, och fantastiska bilder. Kram Kattiz

Bente Fagerberg sa...

Interessant å lese dine ulike infallsvinkler på dyrefotografering... :-) Takk for tipsene.

Anne Gro sa...

Så gøy å se så masse flotte katteLO'er!!!!! Og Timmy er jo rene modellen!!!! Snakk om inspirasjon, og spennende å lese om tips. Nå er det bare å få dratt katta ut av sofaen, så kanskje jeg også kunne fått tatt noen flotte sommerbilder.... LOL:)

Mea sa...

For noen herlige LOèr og så skjønn pus! :) Elsker kattepuser. :)

Ha en fin dag.

izi sa...

Mange flotte LOer og ikke minst bilder! Spesielt de lekne LOene skiller sg ut:)

Hildes Scrappeunivers sa...

Tusen takk for masse herlig inspirasjon!

Krysser fingrene for trekningen!

Klem

Heidi sa...

Så flott innlegg og herlige bilder av Timmy og Lucy :-) Morsomt å se hvordan man kan forevige kjæledyrene på en fin måte. Jeg krysser fingrene og håper på masse flaks med trekningen ;-)

~Isabell~ sa...

Jeg ELSKER den katten, tror aldri jeg har vært borti en mer fotogen en. Utrolig flotte Loer, takk for inspirasjon:-)

~Isabell~ sa...

Jeg ELSKER den katten, tror aldri jeg har vært borti en mer fotogen en. Utrolig flotte Loer, takk for inspirasjon:-)

Marianne/skorpionen sa...

Herlig artikkel!
Og jeg digger det du lager, spesielt de humoristiske LOene dine! Så mange herlige bilder av kattene dine, du er så dyktig til å fotografere dem og det virker jo som om de liker det også (av og til :D )

Anonym sa...

Helt herlig artikkel av dronninga av Dyrescrapp! Har sagt det så mange ganger før, men gjenntar det gjerne; du er superinspirerende, og jeg digger stilen din.

Linn Moan/Fenris.

Tonje sa...

Flott artikkel! Du er utrolig flink til å bruke humor i scrappingen din, har ledd høyt av temaet i LO'ene dine mer enn en gang ;-) Klem fra Tonje

Lise sa...

Så mange herlige LO'er. Kanskje jeg skal ta frem noen bilder av min egen Timmy og scrappe litt :)

Bthorn sa...

Jeg er en "catwoman" og bare elsker disse LOene.

Birgitte sa...

Så masse fine dyre lo er du har laga! Kjempe flotte alle saman.

oheidia sa...

wow - for noen flotte lo'er. Nå ble jeg inspirert og jeg skal nok få deltatt - har jo mange fine kattebilder av Petter Og Bajas!!!

Antje sa...

Dette har jeg lyst å være med på ... :)
Kult stempel som jeg allerede har sett i bruk flere steder i bloggene.
Herlig artikkel og ikke minst LOer, tusen takk for tips og inspirasjon:)

Anne Gro sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Stine sa...

Her var det masse herlig inspirasjon! Nå fikk jeg lyst til å scrappe pusekatten vår ;-)

Askepott sa...

Takk for ei koselig stund med bilder og kreasjoner. Den grønne LO'en med morsomme tekster var bare prikken over i'en. Tusen takk for at du deler.

mettepip sa...

Flott artikkel Kristin! Liker så godt humoren din i disse sidene. Min store favoritt er "Timmys tanker om fremtiden"! Det er en av de få LOene jeg har sett, og som jeg aldri glemmer;)
Takk for flott inspirasjon!

Hege sa...

SÅ gøy med denne artikkelen. Liker flere av de viste LOene veldig veldig godt, spesielt drømmer om når Timmy blir stor og Timmys favorittsysler :)
Kjekt å bli med på trekning om kaffestempel. Det er et som jeg virkelig kunne tenkt meg

Nina Macaulay sa...

For en herlig fotgen katt! Og ikke misnt flink fotograf! :O)
Kjempe fine Lo'er og masse inspirasjon å hente her.
Takk takk :O)
Hilsen Nina x

Jeanette sa...

Dette var en herlig artikkel. Jeg syns å huske at denne jenta har vært med i Papir i hjertet sitt design team tidligere også, og jeg husker alle de flotte LO'ene med de søte pusene på. :) Takk for sjansen til å vinne et kult stempel som jeg har kjempelyst på! :)

Tone K. sa...

Kjempeflott artikkel Kristin ! :)
Jeg elsker LO`ene dine !!! De har ofte humor også :) Flere av de du har lagt ut her har jeg lagret som favoritter allerede :)

Jeg har nok scrappet noen LO`er med dyr...etter tur i dyrepark. Det er ganske artig å scrappe slike bilder :)

Takk for inspirasjon :)

Tone-Lill sa...

Tusen takk for en herlig dyre inspirason med noen herlige katter.
Kjempe søte bilder :)

-Aina- sa...

Her var det masser av dyrisk inspirasjon♥

Idun // Breidablikk sa...

Flott artikkel! Kristin er inspirerende som alltid! :)

Idun // Breidablikk sa...

Flott artikkel! Kristin er inspirerende som alltid! :)

Idun // Breidablikk sa...

Flott artikkel! Kristin er inspirerende som alltid! :)

Idun // Breidablikk sa...

Flott artikkel! Kristin er inspirerende som alltid! :)

Anneli sa...

Åhh.. oppdaget denne akkurat i tide!! ;)
Dette stemplet er såå stilig, det hadde passet kjempbra til et par prosjekter som er under planlegging.. Art Journaling og mixed media, er for meg, forholdsvis nytt, men jeg ser for meg at dette stemplet blir helt perfekt til den stilen! :) Krysser fingrene her nå..
I morgen skal jeg forresten prøve å løse Ingvild Bolme`s oppgave.. :)
Ha en riktig finhelg :)